Joris Manders' s wervingspagina

by Joris Manders for FTD Lotgenoten

Raised
 350
Target
 1,000

About my fundraiser

Helden Race Amsterdam 2013,

Fijn dat je op de site bent aanbeland! Ik zal eerst even toelichten waarom ik een stukje ga hardlopen om geld in te zamelen voor FTD lotgenoten.

Zoals sommigen van jullie weten heeft mijn vriendin veel te vroeg haar vader verloren. Niet alleen het verlies, maar ook het traject dat hieraan vooraf ging was voor haar en haar familie een erg moeilijke tijd. Achteraf heeft men kunnen vaststellen dat haar vader de ziekte van Pick bleek te hebben. Tijdens zijn ziekte heeft men dit echter niet kunnen diagnostiseren, waardoor het heel lastig was om met goed met de situatie om te kunnen gaan. Meer informatie over FTD en de ziekte van Pick vind je op https://www.ftdlotgenoten.nl/pick/pick_index.html.

Hoewel er onderzoeken lopen om de ziekte te kunnen bestrijden, is hier nog geen doorbraak bereikt. Het feit dat de ziekte niet veel voorkomt bemoeilijkt de onderzoeken.
Om mensen die in een zelfde situatie zitten als mij vriendin en haar familie goed te kunnen ondersteunen is het belangrijk dat de ziekte bekendheid heeft. Ook het delen van ervaringen en emoties met lotgenoten is vaak een grote steun.

Om te helpen dit te kunnen faciliteren wil ik graag iets bijdragen aan FTD lotgenoten en ga daarom meelopen in de " heldenrace' . Hopelijk steun je mij bij deze sponsorloop door een donatie te doen op deze pagina. En je bent natruurlijk ook welkom om me te komen aanmoedigen op 9 juni!

 Hartelijk dank voor het lezen en bijvoorbaat dank voor donatie!
 
Joris Manders 

p.s. de donaties worden verwerkt door Alvarum. u ontvangt een email ter bevestiging.

News (0)

Donations ()

Make the first
FTD Lotgenoten
FTD Lotgenoten hebben zich als doel gesteld FTD binnen Nederland bekend te krijgen. FTD, frontotemporale dementie, kenmerkt zich in een aantal verschijningsvormen. Één van de belangrijke vormen is de gedragsvariant van FTD. Één van de problemen van deze ziekte is dat het moelijk te herkennen is. Hierdoor moet er, helaas een veel te vaak een lange weg naar een diagnose worden afgelegd.