Team page: Het Bestuur van FTD Lotgenoten

Take action

About this team

Page author
Hendrik-Jan
Campaign
Helden Race Amsterdam 2013 FTD Lotgenoten

About My Charity

FTD Lotgenoten

FTD Lotgenoten hebben zich als doel gesteld FTD binnen Nederland bekend te krijgen. FTD, frontotemporale dementie, kenmerkt zich in een aantal verschijningsvormen. Één van de belangrijke vormen is de gedragsvariant van FTD. Één van de problemen van deze ziekte is dat het moelijk te herkennen is. Hierdoor moet er, helaas een veel te vaak een lange weg naar een diagnose worden afgelegd.

Read more

Download Flash Plugin

Donations raised  2,060

Fundraising target  3,000

Het Bestuur van FTD Lotgenoten

Hallo allemaal,

Wij, het bestuur van FTD Lotgenoten, hebben een man/vader en een moeder verloren aan FTD. Gerald zet zich al jaren belangeloos in voor de stichting, dit omdat Gerald zijn vader FTD heeft.

FTD, in het verleden ook wel de Ziekte van Pick, genaamd is een ziekte die veroorzaakt wordt door degeneratie van bepaalde delen van de hersenen. Hierdoor kenmerkt deze ziekte zich door niet juist het geheugen, maar het gedrag of de spraak aan te tasten. Dit met de verschikkelijke gevolgen van dien. Doordat de Ziekte van Pick, niet de gehele lading dekt, is besloten om ook onze 'handelsnaam' te veranderen in FTD Lotgenoten. Hiermee hopen wij bekend te worden en FTD binnen Nederland op de kaart te zetten. De meeste lotgenoten hebben eerst een veel te lange zoektocht nodig om deze ziekte te herkennen. Ons doel, het brede spectrum van FTD bekend maken binnen Nederland. Hiervoor is (veel) geld nodig. Dit geld gaan wij gebruiken voor een reclamecampagne binnen Nederland (en daarbuiten?) Help ons deze verschikkelijke ziekte bekend te krijgen.

Read more