Els Nijmeijer' s fondsenwervingspagina

by Els Nijmeijer for FTD Lotgenoten

Raised
 260

About my fundraiser

Helden Race Amsterdam 2013,

Na de geboorte van mijn dochter in 1994 merkte ik dat mijn moeder (Nannet Bos 56 jaar jong) langzaam veranderde van karakter. Ze werd gauw boos en raakte snel geirriteerd. Ook werd zij steeds ongeduldiger. Ze verzorgde zichzelf minder goed. De contacten met vrienden, familie en buren gingen steeds moeizamer en werden steeds minder. Haar vrijwillgerswerk voor het Rode Kruis werd een steeds grotere opgave.Ze had iedere week een Rode Kruis Soos voor bejaarden en gehandicapten. Door ruzie is zij met dit werk uiteindelijk gestopt.

Ook al gingen de veranderingen tussen 1994 en 1998 langzaam, het werd steeds duidelijker dat er iets niet in orde was. In 1998 zijn mijn broers en ik naar de huisarts gegaan om over haar te praten. De huisarts vond het onzin, maar toch kregen we een verwijskaart voor de neuroloog. Bij de onderzoeken werd geconstateerd dat er iets niet goed was met haar hersenen.

Daarna ging alles in een stroomversnelling. Voor verdere onderzoeken werd ze voor 9 weken opgenomen in Duinoort in Vogelenzang. Daar werd door een arts de ziekte van Pick voor het eerst genoemd. Nadat zij uit Duinoort terugkwam was ze helemaal de kluts kwijt. Ze herkende haar huis niet meer en merkten wij dat FTD genadeloos was toegeslagen (of wilden wij het niet eerder zien?). Ze ging al snel een paar dagen per week naar de dagverpleging in Amstelveen. In juni 1999 was ze zo achteruit gegaan dat zij niet meer naar de dagverpleging kon en ook niet meer thuis kon blijven wonen (dwangmatig lopen dag en nacht). Een opname in verpleeghuis Bornholm in Hoofddorp was onvermijdelijk Machteloos hebben wij toe moeten kijken hoe zij steeds verder achteruit ging. 2,5 jaar heeft zij, omringt met veel liefde van familie en verzorgenden in het verpleeghuis gewoond. Op 26 november 2001 hebben wij afscheid van haar moeten nemen.Zij was net een weekje 63 jaar.

Ik vind dat FTD lotgenoten heel goed werk doet en daarom heb ik besloten om hen te helpen door geld in te zamelen zodat FTD binnen Nederland bekender wordt. Nu, 12 jaar na het overlijden van mijn moeder, heeft nog bijna niemand van FTD gehoord. FTD moet bekender worden bij huisartsen, neurologen, bedrijfsartsen enz. We moeten onze krachten bundelen. Ook na de heldenrace. MIjn moeder kwam door een toeval in 1999 bij Dr van Swieten terecht, maar niet bij iedereen wordt zo snel de juiste diagnose gesteld. We moeten er met elkaar voor zorgen dat FTD eerder herkend wordt en dat de FTD patienten sneller op de juiste plek terecht komen.

Ik zou het heel erg waarderen als u mij zou kunnen helpen door een donatie te doen voor FTD lotgenoten en/of mijn inzamelingsactie bekend te maken bij anderen. Er bestaat niet zoiets als een te kleine donatie Donaties worden verwerkt door Alvarum. Het is heel gemakkelijk en 100% veilig.

Hartelijk dank voor uw hulp.

Els Nijmeijer

News (4)

  • Zondag 5 mei. Heerlijk wandelen in de Waterleiding Duinen met Lenie en Teun. Een mooie dag. 8 km gelopen.

    Els Nijmeijer - 5/7/13

  • -

  • See more

Donations ()

Make the first
FTD Lotgenoten
FTD Lotgenoten hebben zich als doel gesteld FTD binnen Nederland bekend te krijgen. FTD, frontotemporale dementie, kenmerkt zich in een aantal verschijningsvormen. Één van de belangrijke vormen is de gedragsvariant van FTD. Één van de problemen van deze ziekte is dat het moelijk te herkennen is. Hierdoor moet er, helaas een veel te vaak een lange weg naar een diagnose worden afgelegd.