Ellen van Swieten' s fondsenwervingspagina

by Ellen van Swieten for FTD Lotgenoten

Raised
 310
Target
 500

About my fundraiser

Helden Race Amsterdam 2013,

Enkele jaren geleden ging het niet helemaal goed met mijn moeder. Ze had moeite om woorden te vinden, veel dingen werden met 'dinges' en 'dattes' aangeduid. Ook had ze het op haar werk niet naar haar zin. We wisten niet wat de oorzaak was of wat het gevolg.

Mijn vader is gelukkig snel de medische molen met haar ingedoken. Na enkele omzwervingen en mogelijke diagnosen, werd het uiteindelijk duidelijk: FTD. Op de site van www.ftdlotgenoten.nl is bij 'Pick in het kort' te lezen wat dit precies in houdt. Bij mijn moeder heeft dit direct invloed op haar spraak: de verbinding tussen horen, begrijpen en spreken lijkt vertroebeld. Daarnaast is haar persoonlijkheid duidelijk veranderd. Dit is niet altijd even makkelijk.

Wij hebben geluk gehad met een snelle diagnose. Hierdoor hebben wij de veranderingen van mijn moeder vrij snel kunnen accepteren. Dit heeft naar mijn gevoel ook het proces voor mijn moeder makkelijker gemaakt.

Ik wil graag meewerken aan het bekend maken van deze ziekte, zodat de diagnose zo snel mogelijk gesteld kan worden. Helaas heeft dit nog geen invloed op het verdere verloop, maar het geeft ruimte om de veranderingen in het gedrag te accepteren.

Ik vind dat FTD Lotgenoten heel goed werk doet en daarom heb ik besloten om hen te helpen door geld in te zamelen zodat zij hun werk kunnen blijven uitvoeren.
Ik zou het heel erg waarderen als u me zou kunnen helpen door een donatie te doen voor FTD Lotgenoten en/of door mijn inzamelingsactie bekend te maken bij anderen. Er bestaat niet zoiets als een te kleine donatie.
Donaties worden verwerkt door Alvarum.
Het is heel gemakkelijk en 100% veilig.

Hartelijk dank voor uw hulp!

Ellen van Swieten

News (0)

Donations ()

Make the first
FTD Lotgenoten
FTD Lotgenoten hebben zich als doel gesteld FTD binnen Nederland bekend te krijgen. FTD, frontotemporale dementie, kenmerkt zich in een aantal verschijningsvormen. Één van de belangrijke vormen is de gedragsvariant van FTD. Één van de problemen van deze ziekte is dat het moelijk te herkennen is. Hierdoor moet er, helaas een veel te vaak een lange weg naar een diagnose worden afgelegd.